Om mig & Kontakt

Lise Lotz


aka Angry Canary

Om mig


Om vrede, kulminer og Angry Canary


Jeg er ikke vred! I hvert fald ikke ret tit. Men jeg bruger min vrede, min sociale indignation, som motor for alt det jeg gør, når det handler om autisme. Alt for mange autister har det bare ikke godt. Det vil jeg gøre noget ved. 

I gamle dage brugte man kanariefugle til at opdage, om der var giftige gasser i kulmine. Man tog en kanariefugl i et bur med ned i minen, og hvis den lille gule fugl drattede ned af sin pind, så var det om at få minearbejderne op i den friske luft i en fart. 

På samme måde som kanariefugle er mere følsomme over for usunde tilstande i en kulmine end minearbejderne, så er autister mere følsomme over for usunde tilstande omkring os, hvor vi end færdes, end de fleste. Vi dratter så at sige af pinden før alle andre. 

I stedet for at se hhv. kanariefuglen og autisten som et væsen, der mangler robusthed og forskellige færdigheder, så er det værd at se følsomheden som en væsentlig evne, der kan komme mange til gode.

Det kan godt gøre mig lidt vred, når meldingen til autister ofte er "Op på pinden igen!" snarere end at man ser på omgivelserne og får gjort dem mindre giftige - til glæde for alle.

Om "autism self advocacy" og Angry Canary
Vi har ikke et godt ord for "autism self advocacy" på dansk. Begrebet handler i al sin enkelhed om, at vi autister taler vores egen sag og forventer at blive behandlet respektfuldt og som eksperter i vores eget liv. Angry Canary bedriver "autism self advocacy". 

​Om mig og Angry Canary

Angry Canary er blevet mit alter ego. I den lille gule fugl samles al den viden, alle de erfaringer og oplevelser,  alle de refleksioner og mange tanker, som jeg har med mig fra et helt liv.

Jeg har en teologisk kadidatgrad i rygsækken foruden mange års erfaring med at tale med mennesker i krise gennem Sct. Nicolaitjenesten, mange vigtige samtaler med andre voksne autister i fx. NAUK Kbh, jeg har nørdet særinteresse på bloggen Kage! Kage! Kage!, arbejdet med konflikthåndtering,  selvudvikling, facilitering af processer - og meget andet. Jeg har mange ressourcer at trække på. 

Kontakt mig om all things autism!

Venlig hilsen


Lise Lotz aka Angry Canary


Læs mit autismerelaterede CV her.

Læs mine autismerelaterede tekster her.


Besøg Angry Canary på Facebook. Her deler jeg gode links og pipper også selv om autisme.

Check
hjemmesiden #JegErAutist, som jeg er en af kvinderne bag. Her samler vi autistiske ressourcepersoner. Sammen er vi stærke!

Kontakt mig for en
GRATIS
afklarende samtale 


Du kan selv booke en tid 

på min bookingside.